KONSULTING KULINARNY

Konsulting i doradztwo kulinarne ma na celu przekazanie praktycznej wiedzy w zakresie kuchni włoskiej wspartą poradami technicznymi i teoretycznymi. Dla kucharzy, szefów kuchni, restauratorów i właścicieli jestem jak dobry krawiec, który mając do dyspozycji dobrą tkaninę, potrafi uszyć na miarę i życzenie każdego swojego klienta.

.

Jako doradca kulinarny pomagam restauratorom, szefom kuchni i kucharzom w osiągnięciu najwyższej oryginalnej jakości tradycyjnej kuchni włoskiej.

.

Swoją wiedzą pomagam restauracjom poprawić wizerunek lokalu w otoczeniu. Z reguły słaba opinia o restauracji wynika z niskiej jakości jedzenia oraz obsługi. Goście często są znudzeni rzadko zmieniającym się menu i brakiem atrakcyjnych dodatków. Problemem też często jest zbyt dużo pozycji w menu, przez co goście nie wiedzą na co się zdecydować, a kuchnia ponosi koszty ciągłej gotowości podania dań z szerokiego menu. Często szerokie menu charakteryzuje się niską jakością.

.

NIEZAPOMNIANE KULINARNE EMOCJE


Dla restauracji moje działania obejmują:

• zmianę menu i wybór dań
• opracowanie receptur oraz sposobów przygotowania i podania dań
• wybór składników i produktów najwyższej jakości
• szkolenie techniczne – wdrożenie pracowników
• przekazanie wiedzy o wybranych potrawach
• krótkoterminowe lub długoterminowe kierowanie pracą kuchni lub nadzór
• szkolenie kandydatów na szefa kuchni lub szkolenia kucharzy

Dzięki współpracy ze mną restauracja osiągnie:

• wysoką jakość i oryginalność potraw
• wysoki standard obsługi
• rosnące zadowolenie gości
• niższe koszty obsługi menu
• rosnące przychody


Moimi działaniami zmieniam świadomość ludzi i postrzeganie kuchni włoskiej jako sztuki kulinarnej o bardzo szerokich możliwościach.