WŁOSKI SZEF KUCHNI

 

Nazywam się Edoardo Mallozzi i pochodzę z regionu Molise w centralnej części Półwyspu Apenińskiego.
Jestem zawodowym kucharzem z ponad 25-letnim doświadczeniem. Po skończeniu szkoły gastronomicznej zaczynałem pracę jako stażysta w małych włoskich rodzinnych lokalach typu Trattoria. Później pracowałem w różnych restauracjach we Włoszech. Rozwijałem się pod okiem doświadczonym i najbardziej cenionych włoskich szefów kuchni w dużych restauracjach, wyróżnianych i nagradzanych przez przewodnik Michelin oraz Gault & Millau. Zdobywałem nagrody jako złoty i srebrny medalista dwóch edycji konkursu kulinarnego Cucina Calda i byłem kilkukrotnym Chef Team Regionu Molise i Regionu Isernia. W roku 2016 jako Chef Kuchni zostałem wyróżniony przez Przewodnik Kulinarny Gault & Millau Polska, a o moim deserze Tiramisu napisano, że lepszego próżno szukać nawet we Włoszech.

.

 

PASJA GOTOWANIA POŁĄCZONA Z DOŚWIADCZENIEM


Jestem członkiem Włoskiej Federacji Szefów Kuchni z wyróżnieniem Collegium Coquorum. Poza Włochami, kuchnię włoską propagowałem między innymi jako Chef de Partie oraz Head Chef w restauracjach w USA i Niemczech.

.

Od 2011 roku mieszkam w Polsce. Jako Szef Kuchni pomagam restauratorom i kucharzom ciekawie prowadzić restauracje z kuchnią włoską. Realizuję też warsztaty, pokazy i prywatne przyjęcia dla miłośników włoskiego jedzenia. Jako manager otwieram i prowadzę restauracje dla moich klientów. Obecnie działam na terenie całej Polski, ale również w Czechach, Niemczech, Włoszech.

.

Stawiam na tradycyjne i naturalne produkty śródziemnomorskie najwyższej jakości. Moją misją jest niesienie wiedzy o różnorodności kuchni włoskiej oraz szkolenie młodzieży na zdolnych adeptów sztuki kulinarnej. Dzięki mojej wiedzy i doświadczeniu pomagam restauracjom osiągać najwyższą jakość włoskiej kuchni.

.

włoski szef kuchni